NeoFitoroiD mazilo za rektalno rabo, 40 mL

NeoFitoroiD mazilo za rektalno rabo, 40 mL

NeoFitoroiD je BIO endorektalno mazilo, ki je namenjeno vsem s težavami s hemeroidi.

13.08

Delovanje

glavobol

Delovanje

Značilnosti mazila

  • bogata kremasta tekstura
  • vsebuje helydol
  • ne draži in izsušuje sluznice
  • brez kortizona
  • ne vsebuje anestetikov
  • primerno za nosečnice in doječe matere
  • medicinski pripomoček

Delovanje NeoFitoroiD endorektalnega mazila

Pogosta težava pri ljudeh so hemoroidi, tako zunanji kot notranji. Hemoroidi so pravzaprav povečane vene, ki se nahajajo v spodnjem predelu danke in zadnjične odprtine. Ko se poveča tlak krvi, se te vene razširijo in to je razlog za neprijetne občutke. Do hemeroidov pogosto pride ob zaprtju ali močni driski, lahko pa tudi v času nosečnosti.

Zunanji hemoroidi se ustvarijo pod kožo, na območju zadnjične odprtine. Notranji hemoroidi pa se pojavijo znotraj zadnjične sluznice in načeloma ne povzročajo pretirane bolečina ali srbečice. Da so prisotni, nas pogosto opomni krvavitev ob odvajanju.

Za lažjo premostitev neprijetnih občutkov, ki jih ustvarjajo hemoroidi, preizkusite endorektalno BIO mazilo NeoFitoroiD. Mazilo vsebuje liofiliziran izvleček iz svetnih vršičkov laškega smilja in eterično olje čajevca. Učinkovito pomirja draženje, zaščiti sluznico ter pripomore k njeni normalizaciji. Učinkuje s pomočjo treh mehanizmov delovanja:

1. Mukoadhezivno: tvori zaščitno oblogo, ki se oprime sluznice in jo ščiti pred stikom z dražilnimi snovmi;

2. Mazalno: zmanjšuje trenje z blatom, s čimer ščiti pred draženjem in perianalno obstrukcijo;

3. Antioksidativno: ščiti sluznico pred prostimi radikali, s čimer posredno lajša vnetje.

Mazilo ustvari tudi neugodno okolje, ki onemogoča rast mikroorganizmov. Tako se še dodatno zaščiti sluznica in ublaži srbečica. Mazilo ima prijetne osvežilne lastnosti, ki kmalu po uporabi zagotovijo blagodejen občutek.

Mazilo NeoFitoroiD je primerno za vse, ki imajo težave z notranjimi ali zunanjimi hemoroidi. Mazilo se uporablja za zdravljenje teh težav in z njimi povezanimi simpotomi, od bolečine, do pekočega občutka ter analnega in perianalnega srbenja. Mazilo je primerno tudi za uporabo ob prisotnosti analnih fisur.

Mazilo lahko uporabite tudi v drugih primerih, ki lahko povzročijo draženje ter obstrukcijo analnega ali perianalnega področja (zaradi zaprtja, driske, prehrane in nepravilnega načina življenja).

NeoFitoroiD je primeren tudi za uporabo v času nosečnosti in obdobju dojenja.

Indikacije

Zdravljenje težav s hemoroidi (notranjimi in zunanjimi) in z njimi povezanih simptomov, kot so bolečina, pekoč občutek in analno ter perianalno srbenje. Uporablja se lahko tudi ob prisotnosti analnih fisur. Prav tako je lahko koristen za preprečevanje in v vseh situacijah, ki lahko povzročijo draženje in/ali obstrukcije analnega in perianalnega področja (zaradi zaprtja, driske, prehrane in nepravilnega načina življenja). Primerno tudi za uporabo med nosečnostjo in dojenjem.

Odmerjanje

V primeru zunanje uporabe, kremo nežno namažite in masirajte analno in perianalno območje. Za notranjo uporabo uporabite posebno endorektalno kanilo, ki ga preprosto privijete na tubo. Za učinkovito delovanje morate nanesti zadostno količino mazila, s katerim se prekrije prizadeto področje.

Izdelek je primeren za uporabo po odvajanju in temeljitem umivanju analnega in perianalnega področja. Če želite preprečiti draženje zaradi trenja, izdelek nanesite pred odvajanjem in nato ponovite nanos tudi po odvajanju.

Ko končate z uporabo, kanilo odvijte in ga ustrezno očistite z vročo vodo in milom ter zaprite tubo mazila. Nanos lahko ponovite večkrat na dan, tudi v kratkih presledkih.

Izdelek je primeren tudi za dolgotrajno uporabo.

Rok uporabnosti

Glejte rok uporabnosti, ki je natisnjen na embalaži. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.

Opozorila

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Če se težave ne izboljšajo, svetujemo posvetovanje z zdravnikom. Hranite pri sobni temperaturi, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok. Datum izteka roka uporabnosti velja za neodprt in pravilno shranjen izdelek.