Melilax Pediatric mikroklizma, 6 x 5 g

Melilax Pediatric mikroklizma, 6 x 5 g

Inovativen proizvod, narejen na bazi medu in Promelaxina (molekularni kompleks medu nektarja in medene rose, obogaten s polisaharidno frakcijo, pridobljeno iz aloje in sleza).

10.95

Delovanje

glavobol

Delovanje

Inovativen proizvod, narejen na bazi medu in Promelaxina (molekularni kompleks medu nektarja in medene rose, obogaten s polisaharidno frakcijo, pridobljeno iz aloje in sleza). Spodbuja praznjenje brez draženja na uravnotežen način. Lajša nadloge, iritacije in vnetja, ki lahko nastanejo zaradi obstipacije. Deluje hitro, že v parih minutah. Primeren ne glede na starost od dojenčka do starostnika, tudi med nosečnostjo in dojenjem.

Odmerjanje

Spodbuja gibanje črevesja na uravnotežen način brez povzročanja iritacije in omogoča olajšanje nelagodja, draženja in vnetja, ki se lahko pojavijo v primeru zaprtja.

Konstipacija (zaprtje) je splošno znana kot zmanjšana frekvenca ali otežena defekacija. Skoraj vsak se v določenem življenjskem obdobju srečuje z zaprtjem, ki pa navadno ni resno. Zaprtje je ena od najpogostejših gastrointestinalnih motenj pri odraslih in se pojavlja pri 24 do 37% oseb, pogosteje pri ženskah.

S staranjem nastajajo spremembe v anorektalni fiziologiji, ki vplivajo na pojav konstipacije, vključno z zmanjšano občutljivostjo rektalnega predela.

Pri odraslih zaprtje lahko povzroči nepravilna prehrana, zdravila, prebavne in mišične motnje, strukturne in funkcionalne nepravilnosti, kot tudi duševni vzroki.

Pri otrocih je zaprtje najpogostejše v treh časovnih obdobjih: po začetku uvedbe predelane hrane (pri novorojenčku), ko začne otrok sam hoditi na stranišče in kmalu po vstopu v šolo.

Zaprtje se najpogosteje ureja s pomočjo urejene prehrane in spremembami navad, kot tudi z uporabo laksativov in klizem.
Za lajšanje zaprtja, za čiščenje debelega črevesa pred zdravniškim pregledom ali postopkom, včasih pa tudi za parazitske infestacije, se uporabljajo osmotski agensi.

Rok uporabnosti

Glejte rok uporabnosti, ki je natisnjen na embalaži. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.

Opozorila

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O indikacijah in neželenih učinkih pri uporabi medicinskega pripomočka se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.